Golvslipning

Golvslipning med behandling


Naturens egen råvara sedan urminnes tider har trä använts som byggnadsmaterial i våra hem. Trä är unikt genom att det är en helt förnyelsebar råvara. Parkett smälter in i alla typer av inredningar. Välj det du tycker bäst om, ett klassiskt mönstrat trägolv, ett stramt modernt eller kanske ett traditionellt plankmönster. Vad du än väljer, så får du ett golv som är skönt att gå på, som känns varmt och som för in ett stycke natur i ditt hem.

I princip kan alla trägolv renoveras flera gånger så länge som det finns ett tillräckligt tjockt slitskikt. Hela golvet slipas till rent trä för att därefter ytbehandlas. För ett bra resultat krävs att golvets underlag är stabilt och att slitskiktets stavar sitter fast i underlaget, något som vi kan hjälpa er med om så inte skulle vara fallet.

Lut


Lut används för att hejda den gulningsprocess som alla trägolv påverkas av. Ett golv behandlat med lut fortsätter att se ljust ut under lång tid och påverkas inte lika mycket av solljus eller ålder.

Hårdvaxolja


Hårdvaxolja är den mest slitstarka oljan. Behandlingen ger en djuppenetrerande ytbehandling på trä och kork och är baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer. Denna behandling kan ge både ett glansigare och mattare utseende än konventionella oljor.

Lackering.


Att lacka ett golv är den vanligaste formen av slutbehandling på svenska golv detta är även helt underhållsfritt. Den lacken vi använder oftast består av en vattenbaserad polyurethanlösning, en mycket slitstark och samtidig miljövänlig lack då det är den första lacken som är NMP fri och märkt med miljöblomman. Vid lackering av utrymmen som kräver ett ännu starkare skydd mot slitage används en två-komponent lack, även denna är miljövänlig.

Målade golv.


För dig som önskar ett täckande resultat kan man även måla golvet. Trädets struktur bevaras inte och om du även väljer att nota golvet syns inte heller springorna. Vi rekommenderar i första hand en betsning, men för dig med lite annorlunda önskemål kan målning även vara ett alternativ. Målningen förseglas oftast med lack.